In orice locuinta, gresia si faianta sunt doua elemente indispensabile care dau personalitate incaperii si o fac mai frumoasa. Deseori, identificarea corecta a unei combinatii fiabile intre cele doua este un drum fara sfarsit, caci varietatea modelelor si formelor este mare, iar alegerea tine de cumparator. Cu toate acestea, pentru a fi siguri ca ceea ce ne dorim este intocmai ceea ce cumparam, este imperios necesar sa tinem cont de anumite recomandari si sfaturi care ar putea sa ne salveze atat de sume irosite, cat si de efort in plus.

baie-black

1. Existenta semnelor de autenticitate

Nu de putine ori, cumparatorii realizeaza ca ceea ce au cumparat nu reprezinta produsul la care s-au asteptat initial. Acest lucru devine vizibil nu atunci cand primesc produsul, ci in timp, cand gresia si faianta incep sa se deterioreze. De aceea, tine cont ca:

  • Denumirea produsului sa fie cea corecta si inscrisa pe ambalaj, alaturi de codul modelului ales;

  • Pe spatele fiecarei placute trebuie sa fie mentionat sintagma MADE IN SPAIN/ITALY. Orice placuta care nu prezinta acest semn este fie produsa in China, fie in Turcia, iar deseori calitatea ei este sub nivelul asteptat. Motivul pentru care pe placute trebuie neaparat sa fie inscrise acest lucru se refera intocmai la spaniolii si italienii, indelung recunoscuti pentru gresia si faianta pe care le realizeaza la cote ridicate.

 baie-bej2. Termenii de garantie

baie-mov

Desi poate parea ciudat, la fel ca la oricare alt element achizitionat, atat gresia cat si faianta dispun de termeni de garantie. Insa, acestia sunt diferiti, in functie de:

  • Calitatea I, cunoscuta si sub simbolul STD (standard) sau cifra 1. Pentru orice cutie pe care este inscris acest simbol vei putea sa beneficiezi de posibilitatea schimbarii produsului, in conditiile in care neconcordanta provine din procesul de fabricatie, si nu din proasta gestionare a produsului;

  • Calitatea a doua, cunoscuta sub cifra 2, Com (comercial) sau Eco (economic). Aceste tipuri de gresie si faianta nu dispun de termeni de garantie, deoarece sunt clasate in categoria inferioara.

baie-cu-gresie-si-faianta-pe-pereti3. Adauga un surplus de 10% la calculul initial

Inainte de a te apuca de treaba, este foarte important sa dispui de suficient material. Deseori, spatiile mici nu sunt luate in calcul, ceea ce fie te va face sa mai realizezi un drum pana la sediul comercial al firmei, fie va necesita o noua comanda pentru care vei avea de asteptat o perioada indelungata. Oricare posibilitate aleasa iti va ingreuna renovarea. De aceea, asigura-te ca ai un surplus de 10% fata de faianta si gresia pe care deja o ai pe hartie.

Articole similare

Interior

Ce presupune amenajarea unui living in mansarda

Oricine are o casa cu mansarda poate spune ca a avut noroc in viata. Pentru multi dintre noi, mansarda este considerat cel mai intim spatiu dintr-o casa, dat fiind faptul ca aici lumina se rasfrange Citește mai mult…

Interior

Adopta stilul shabby chic in dormitorul tau

Pana in 2017, domeniul amenajarilor interioare se poate mandri cu foarte multe stiluri de design interior, care mai de care mai pliabile chiar si pe cele mai inalte standarde. Indiferent daca deja am gasit stilul Citește mai mult…

Interior

Stilul country in propria ta locuinta

Liniste si calm – acestea sunt cele doua elemente fundamentale ale stilului country, stilul care reuseste intotdeauna sa ne incante prin aspectele sale extrem de interesante, jucause si cu o tenta istorica. Daca te-ai uitat Citește mai mult…