Dintre toate materialele auxiliare lemnului, mobila din placi de PAL sau MDF nu se poate compara cu mobila din  lemn masiv. Avand o textura si o rezistenta net diferita, lemnul masiv dispune de numeroase elemente imperios necesare pentru a se constitui corpuri de mobila atat frumoase estetic, cat si foarte pragmatice. Aspectul natural si mirosul caracteristic improspateaza orice casa, facand-o placuta de locuit si extrem de linistitoare. Astel, in cazul in care esti curios sa descoperi mai multe, ramai cu noi sa vezi cum sa iti alegi mobila de interior in functie de lemn si poate te vei hotara sa iti faci o mobila din lemn masiv!

  1. Lemnul de stejar

Lemnul masiv de stejar eprezinta una dintre cele mai bune alegeri in materie de rezistenta. Fiind deschis la culoare, poate fi integrat in orice casa, indiferent de stilul abordat. Cu toate acestea, pentru a te asigura ca alegerea este una perfecta, stejarul trebuie sa fie uscat treptat, astfel incat sa nu se ajunga in situatia de a se rupe. Aditional, acesta dispune de posibilitatea de a fi colorat fara prea mari probleme, rapid si usor. Insa, cel mai mare avantaj al acestuia este ca stejarul este foarte rezistent la umiditate!

  1. Lemnul de brad

In cazul in care te tenteaza sa integrezi lemnul de brad nu doar de Craciun, este important sa cunosti faptul ca esenta este moale, motiv pentru care putrezeste usor. Acest lucru conduce la un proces mult mai rapid de descompunere, insa prelucarea lui nu necesita mult timp si efort. De aceea, intalnim astazi lemnul de brad peste tot, de la usi, rame de ferestre, mobilier si multe alte elemente decorative.

  1. Lemnul de tei

Mobila realizata din lemn masiv de tei este pur si simplu superba – datorita proprietatilor sale caracteristice, acest material este perfect pentru integrarea in oricare casa. De aceea, culoarea sa galben pal se inchide de-a lungul timpului, fiind totodata moale insa capabil sa isi mentina forma chiar si atunci cand e sculptat.

  1. Lemnul de frasin

Rezistent, elastic, rapid si usor de integrat in restul mobilierului de acasa, lemnul de frasin se usuca in foarte putin timp si deseori il regasim in sarpante sau furnir in domeniul mobilei sau al alor elemente care se curbeaza.

  1. Lemnul de fag

Daca te orientezi spre o investitie pe termen lung, lemnul de fag nu este neaparat cea mai perfecta decizie. Intrucat se rupe usor si nu este deloc rezistent, iti sugeram sa te orientezi spre lemnele si copacii deja mentionati, pentru a te asigura ca investitia nu trebuie sa fie inlocuita prea curand.

Daca doresti mai multe informatii despre mobila din lemn masiv poti rasfoi articolele de pe site.

Articole similare

Interior

Adopta stilul shabby chic in dormitorul tau

Pana in 2017, domeniul amenajarilor interioare se poate mandri cu foarte multe stiluri de design interior, care mai de care mai pliabile chiar si pe cele mai inalte standarde. Indiferent daca deja am gasit stilul Citește mai mult…

Interior

Stilul country in propria ta locuinta

Liniste si calm – acestea sunt cele doua elemente fundamentale ale stilului country, stilul care reuseste intotdeauna sa ne incante prin aspectele sale extrem de interesante, jucause si cu o tenta istorica. Daca te-ai uitat Citește mai mult…

Interior

Cum sa integrezi peretii despartitori de apa in livingul tau

Designul de interior este un domeniu extrem de versatil, in care schimbarea este laitmotivul predestinat. Daca anul trecut predominau culorile tari, anul acesta lucrurile s-au schimbat, motiv pentru care si perspectiva este diferita. Asa cum Citește mai mult…