Cei mai multi dintre noi considera mansarda drept cel mai intim spatiu din locuinta lor. In mare parte, nici nu e de mirare de ce, intrucat aici avem parte de cea mai putina cantitate de galagie, inca de cea mai apreciata lumina naturala. Indiferent daca deja mansarda ta care o utilizare bine delimitata sau inca esti in cautare de noi idei, ne-am propus ca astazi sa realizam doua lucruri in acelasi timp – unul, sa mobilam mansarda si doi, sa o amenajam in calitate de loc de joaca pentru cei mici. Acest spatiu nu este doar foarte sigur, insa confera totodata simtul unei incaperi de poveste care ii va face pe cei mici sa se bucure foarte tare de casa in care locuiesc. Acestea fiind spuse, in cazul in care esti in cautare de surse de inspiratie viabile, ramai cu noi si descopera cu sa amenajezi mansarda drept loc de joaca pentru cei mici!

  1. Culori

Pentru a se adapta din toate punctele de vedere unui loc de joaca, mansarda trebuie sa dispuna de pereti deschisi la culoare. Nuantele calde si pastelate te vor ajuta sa introduci mai multe corpuri de mobila indiferent de spatiul de care dispui, iar asta fara ca incaperea sa para incarcata. Bineinteles, culorile sunt pretabile atat pentru pereti cat si pentru piesele de mobilier.

  1. Lumina naturala (si nu numai)

Chiar daca mansarda ar putea fi catalogata drept cea mai bine luminata incapere din casa ta, este imperios necesar sa adaugi cateva elemente de lumina artificiala (preferabil calda), astfel incat incaperea sa fie in acord cu dorinta copiilor tai, anume ca aceasta sa fie locul lor de joaca.

  1. Corpuri de mobilier pentru jucarii

Avand destinatia unui loc de joaca, mansarda ta trebuie sa abunde in jucarii de culori si forme care mai de care mai atractive. Cu toate acestea, vei avea nevoie si de corpuri de mobilier in care acestea sa stea, astfel incat copiilor tai le va fi mai usor sa le ia si sa le puna inapoi dupa ce au terminat de jucat.

  1. Patutul si canapeaua

Pentru orice copilas, patutul trebuie sa fie in acord cu inaltimea sa. De aceea, inainte de a te uita dupa modele si forme, tine minte sa il iei si pe el la cumparaturi astfel incat sa te asiguri ca nu ii va fi foarte greu sa se urce in pat. La fel, pentru canapea se aplica aceeasi regula.

Articole similare

Interior

Ce presupune amenajarea unui living in mansarda

Oricine are o casa cu mansarda poate spune ca a avut noroc in viata. Pentru multi dintre noi, mansarda este considerat cel mai intim spatiu dintr-o casa, dat fiind faptul ca aici lumina se rasfrange Citește mai mult…

Interior

Adopta stilul shabby chic in dormitorul tau

Pana in 2017, domeniul amenajarilor interioare se poate mandri cu foarte multe stiluri de design interior, care mai de care mai pliabile chiar si pe cele mai inalte standarde. Indiferent daca deja am gasit stilul Citește mai mult…

Interior

Stilul country in propria ta locuinta

Liniste si calm – acestea sunt cele doua elemente fundamentale ale stilului country, stilul care reuseste intotdeauna sa ne incante prin aspectele sale extrem de interesante, jucause si cu o tenta istorica. Daca te-ai uitat Citește mai mult…