Ati auzit de stilul chinezecs in amenajari interioare ? Pentru multi dintre noi, Orientul Indepartat reprezinta o fascinatie. Distanta foarte indepartata si istoria bogata ne fac sa reflectam asupra ispitei orientului care, in termeni mai detaliati, ar trebui sa se reflecte in locuinta noastra. Provenind din cultura generala, China este locul relaxarii si al meditatiei, o zona cu reale accente linistitoare. Intrucat de-a lungul timpului am inceput sa prindem cateva influente si in materie de design interior, nu este de mirare de ce un stil veritabil chinezesc ar trebui sa existe si in dormitorul personal. Acestea fiind spuse, in cazul in care vrei sa cunosti intregul proces pas cu pas, ramai cu noi si vei afla!

Rosul

Dintre toate culorile existente, rosul este reprezentativ pentru stilul chinezesc. Designul oriental, in ciuda utilizarii lui in cantitati mari, nu este incarcat sau deranjant privirii. In realitate, stilul chinezesc are cateva reguli pe care trebuie sa le respectam, in cazul in care ne dorim un rezultat castigator. Spre exemplu, te poti orienta spre un perete rosu asupra caruia sa dispui un tablou cu rama neagra.

Negrul

Pe langa nonculoarea negru a ramei tabloului, stilul chinezesc mai este reprezentativ si prin veioze, cearsaf si perne. Designul oriental se caracterizeaza de minune prin utilizarea acestei nuante in cat mai multe elemente din casa ta, tocmai pentru a limita punctele de focus si pentru a-ti lasa corpul si mintea sa se relaxeze. Pe de alta parte, existenta doar a catorva culori in locuinta reprezinta o strategie de succes, care te vor face sa apreciezi cultura si stilul chinezesc mai mult decat inainte, cand era doar pura teorie.

Motive florale

Designul oriental imbina intr-un mod echilibrat motivele florale cu restul culorilor utilizate in camera. De asemenea, pasarile reprezinta nu laitmotiv regasit atat in tablouri, cat si pe evantaie sau alte elemente caracteristice stilului chinezesc. Pentru a da o tenta de natural (reprezentativ pentru designul oriental), orienteaza-te spre borduri realizate din lemn, lampioane din hartii (de culori diverse – rosu, alb, bej), panouri cu dragon cu care sa atragi atentia si chiar modalitati inedite de traversare a luminii. Pe baza unei strategii echilibrate, rezultatele vor vorbi de la sine.

Cu toate acestea, inainte de a pleca la cumparaturi, incearca in masura posibilitatilor sa te orientezi spre o calatorie in Orientul Indepartat, pentru a te asigura ca vei achizitiona totalitatea elementelor caracteristice stilului chinezesc si, pe de alta parte, sa realizezi ca acesta este stilul care te caracterizeaza cel mai mult.

Articole similare

Interior

Adopta stilul shabby chic in dormitorul tau

Pana in 2017, domeniul amenajarilor interioare se poate mandri cu foarte multe stiluri de design interior, care mai de care mai pliabile chiar si pe cele mai inalte standarde. Indiferent daca deja am gasit stilul Citește mai mult…

Interior

Stilul country in propria ta locuinta

Liniste si calm – acestea sunt cele doua elemente fundamentale ale stilului country, stilul care reuseste intotdeauna sa ne incante prin aspectele sale extrem de interesante, jucause si cu o tenta istorica. Daca te-ai uitat Citește mai mult…

Interior

Cum sa integrezi peretii despartitori de apa in livingul tau

Designul de interior este un domeniu extrem de versatil, in care schimbarea este laitmotivul predestinat. Daca anul trecut predominau culorile tari, anul acesta lucrurile s-au schimbat, motiv pentru care si perspectiva este diferita. Asa cum Citește mai mult…