Spatiile mici si inchise sunt deseori sursa claustrofobiei. Atunci cand aceste caracteristici se regasesc in locuinta pe care o detinem sau in cea in care stam cu chirie, este imperios necesar sa optimizam spatiul, in asa fel incat sa facem mult cu putin. Pentru acest lucru, cel mai bine este sa gandim fiecare miscare inainte sa actionam si, pe de alta parte, sa intelegem ca nu spatiul mic este problema, ci modul in care il utilizam. In cazul in care te afli intr-o situatie asemanatoare, tine minte urmatoarele sfaturi!

  1. Culori luminoase

O garsoniera in care exista culori luminoase are deja 10 metri patrati in plus. Iluzia conferita este binevenita, dat fiind faptul ca spatiul este mult mai aerisit si mult mai bine optimizat.

adelaparvu-com-despre-amenajare-garsoniera-37-mp-the-park-designer-elis-popescu-designist-foto-the-park-37

  1. Mobilier in linii drepte

Contrastele geometrice nu sunt neaparat cea mai buna optiune pentru un spatiu redus, motiv pentru care o garsoniera de 20 metri patrati incadreaza perfect un mobilier in linii drepte, fara a da impresia unor dimensiuni mult sub ceea ce, de fapt, ai necesita.

cum-amenajezi-o-garsoniera

  1. Nu uita de aspectul modern

Nota de inovatie este data de un aspect modern, respectiv de mobilierul inteligent prin care poti încorpora toate cele necesare. Pe scurt, aceste corpuri sunt efectiv multifunctionale, ceea ce inseamna ca vei putea utiliza intotdeauna unul cu mai multe scopuri. Spre exemplu, un dulap ar putea fi ascuns usor in spatele unei perdele, insa el insusi ar putea sa ascunda un pat care se rabateaza din partea superioara a dulapului.

lving-de-garsoniera-cu-canapea-albastru-regal-amenajare-moderna

  1. Sa luam in calcul necesitatile de ordin practic

Orice loc lasat liber trebuie utilizat, in special daca spatiul disponibil se rezuma la doar 20 metri patrati. Cu toate acestea, este imperios necesar ca anumite elemente de ordin practic sa nu fie trecute cu vederea, cum este insusi biroul. In cazul in care, din calculele facute, acesta nu se incadreaza deloc in spatiul disponibil, il vei putea muta pe hol, insa cu marja de eroare ca si acesta sa nu impiedice trecerea usoara dintr-un punct in altul.

idei-izolare-pat-dormitor-garsoniera-mica-open-space-30-mp

  1. Baia

Daca locul in care dormim dispune de doar 20 metri patrati, baia este incaperea care trebuie sa fie mult mai bogata si sa dea o nota de culoare locuintei. Astfel, este recomandat ca, in ciuda faptului ca ar putea sa fie o alegere riscanta, acest mic loc sa fie extrem de incarcat, pentru a ne imbogati privirea.

Articole similare

Interior

Adopta stilul shabby chic in dormitorul tau

Pana in 2017, domeniul amenajarilor interioare se poate mandri cu foarte multe stiluri de design interior, care mai de care mai pliabile chiar si pe cele mai inalte standarde. Indiferent daca deja am gasit stilul Citește mai mult…

Interior

Stilul country in propria ta locuinta

Liniste si calm – acestea sunt cele doua elemente fundamentale ale stilului country, stilul care reuseste intotdeauna sa ne incante prin aspectele sale extrem de interesante, jucause si cu o tenta istorica. Daca te-ai uitat Citește mai mult…

Interior

Cum sa integrezi peretii despartitori de apa in livingul tau

Designul de interior este un domeniu extrem de versatil, in care schimbarea este laitmotivul predestinat. Daca anul trecut predominau culorile tari, anul acesta lucrurile s-au schimbat, motiv pentru care si perspectiva este diferita. Asa cum Citește mai mult…