Articol actualizat frecvent. In ziua de azi, economisirea atat a spatiului cat si a consumului sunt doua elemente pe care fiecare locatar il are in vedere atunci cand se orienteaza spre o noua locuinta. Dat fiind faptul ca cea mai mare perioada a timpului o petrecem in afara casei, nici nu e de mirare de ce locuintele mari nu mai sunt la moda. Cu toate acestea, daca ar fi pusa in situatia de a alege intre o casa si un apartament, marea majoritate a populatiei s-ar ghida dupa prima varianta. Chiar si asa, ideal este ca tu sa iti ridici casa inca de la prima caramida, pentru a te asigura ca totul se realizeaza sub ochii tai. In cazul in care esti in cautarea unor idei de proiecte de case ieftine si accesibile, potrivite unui buget redus, fii cu ochii pe urmatoarele paragrafe:

Nu cumpara niciodata proiecte incomplete, de la arhitecti neautorizati

Oricat de tentant ar suna, un proiect pe care nu se afla stampila unui arhitect cu drept de semnatura nu este valid. Pentru a putea implementa un proiect de casa, trebuie ca acesta sa primeasca toate aprobarile in raport cu legislatia aflata in vigoare. Aditional, orice proiect trebuie sa prezinte:

  • Structura de rezistenta;

  • Instalatii (atat sanitara, cat si termina si electrica);

  • Dimensiunea potrivita in raport cu numarul de persoane existente. Spre exemplu, o familie formata din 4 membri necesita o suprafata utila (si nu construita) de peste 200 metri patrati.

Tipuri de case. Proiecte in functie de materialele folosite la constructie.

Proiecte de case din lemn

download-8

Pentru a economisi bani, timp si a pune bazele unei case durabile, cele realizate din lemn sunt pe cat de placute ochiului, pe atat de accesibile financiar. In cazul in care lemnul este materialul pe care vrei sa te bazezi in proiectul tau de casa, vei avea de ales intre:

  • Lemn din structura usoarapreturile orientative pentru acest tip de casa sunt de 9.000 euro pentru semifinisata, si 12.500 euro pentru finisat exterior;

  • Lemn masiv – fiind folosit preponderent lemnul masiv, pretul este de asemenea ridicat. Astfel, pentru o casa semifinisata pretul este de 10.000 euro, iar pentru finisat exterior 13.500 euro. Tine minte ca aceste preturi sunt orientative, suferind modificari in functie de dimensiunea casei.

Pe langa preturile orientative, la acestea se adauga utilitatile si bransamentele. Alte costuri au in vedere gardul, panourile de plasa, fundatia, izolarea si multe alte mici cheltuieli imperios necesare a fi facute pentru ca rezultatul sa fie cel imaginat, si nu unul facut pe ureche.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.